Subscribe

RSS Feed (xml)



Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Friday, April 24, 2009

Malam Earth Hour 2009!!!

Assalamualaikum....

Erm... lama nye x merepek dalam blog ni... bukannya ape ain xder idea la nk tulis ape... wat masa ni xder pape yg interesting nak share ngan korang sume.... so makna nye dunia ain x se interesting mana la setakat nih... hari-hari adelah perkara yg biasa je berlaku... uhhhh..... =(

okey, seperti tajuk di atas, ain nk share ngan korg sume pasal mlm earth hour 2009... earth hour disambut oleh seluruh dunia dimana sume tmpt akan bergelap selama 1jam untuk memelihara bumi dr suhu kepanasan... so malaysia pon amik port juga dalam menjayakan earth hour nih.. uik kan dah lama celebrate.. hehe.. ain bru nak share... sowie....

ermm.. masa mlm tuh ain kuar dating... ngan sape lagi klo bukan dgn SYED HASAN SYED KAMARUDDIN... konon kami nak tgk keindahan mlm kl yg sebelum ni glemer dgn bermandikan limpahan cahaya neon yg bergemerlapan tetiba suram tanpa kilauan cayaha tersebut selama 1jam..cewahh.. ntah btol ke x ayat ain ni... =) disenangkan ayat time KL gelap arr.. hehe

kami cari port.. kami mmg plan nak tgk klcc tutup lampu selama 1jam.. (mcm la xpenah je tgk.. padahal selalu kul 12mlm kan klcc tutup lmpu.. dari umah pun dah bole nmpk.. hahaha gatall!!!) er.. dating kali ni kami telah ditaja oleh (walhal kene byr.. heheh ): -

RESTORAN NAM KAM
LOKASI : KG. BARU (b
erlatar belakang KLCC)
PEMILIK KEDAI : NORWIRA ABDULLAH (kawan baik
ain.. heheh)

klo dah nama kwn baik.. er.. harga pon kwn2 punye harga la... tu yg kami pilih lokasi di sana..sedap tau tom yam dia.. (wira aku tlg promote kedai ko nih... ^_^)

kami smpai di restoran tersebut jam 8.15pm ( earth hour bermula jam 8.30pm)... cr meja yg lokasinya btol2 mngadap KLCC dah di luar restoran.... bole rasa angin sepoi2 bahasa... =) dgn harapan restoran wira pon smbut skali dan ada candle, bole la ni kami anggap ni candle lite dinner kami .. tp menurut kata tuan punye kedai, "restoran ni xsambut la kak oiii... kang xder customer.... " huhuhu.. so kami pon terima seadanya...

tepat jam 8.30pm, lmpu klcc ditutupkan.. begitu gak ngan menara kl.. tp lmpu restoran wira meriah dgn kerlipan lampu.. huhu... xtau plak kat tmpt lain... ain tnye la kat syed "abg, agak2 nye sume KL gelap x? abih tu xkan la traffic lite pon dorg padam? lampu kereta cam ne plak? dorg matikan gak ker? " syed dgn selamber gelakkan besar!!! dia kata klo traficc lite padam, lmpu kete pon padam, nnt accidentla syg oii..... cehh.... iye xiye gak.. soalan bodoh plak yg tetiba terpacul kat mulut nih.. hish.. kan dah kna gelak..... malu jer =(

sambung blk.... kami sebenarnye bukan berdua je... ain ajak my BEST BUDDY rynna tuk join kitorg... ryna dtg ngan bf dia.. bole la duk gelak2 ngan dorg... kami menikmati mknn yg diorder smbil tgk klcc yg xder lmpu... hahaha.. leka2 duk berborak, xperasan plak dah 1jam.. tgk2 jer klcc dah terang.. ala, bru nk tgk cm ne dorg nylakan lmpu.... huhuuh.. xperasan pon... =(

abih je mkn tetiba kuar plak keluar soalan nak pegi mana pas ni.... erm... ade idea yg nk tgk muvi.. tp xder cite yg menarik pon.. tetiba ntah sape punye idea yg mencadangkan pegi wat fotoshoot kat area kl.. mcm best!! tp kat mana??? erm......... so kami telah memilih TMN TASIK TITIWANGSA sbg lokasi... ye lah dekat sket ngan kg. baru... nk ajak wira skali, tp dia kne jaga kedai.. so kami berempat je la pegi menghabiskan bateri kamera... hee

aiseh.. sesampai saje di tmn tasik titiwangsa, kami tgk kwsn sana gelap... (cam ne nak amik gmbr nih???) lupe plak yg eye on m'sia dah xder... huhuhu.. dlu time ade, xnak plak pegi.. =P
so alang2 dah smpi sana, kami pon meneruskan niat kami ni... pergh... kalo ryna n ain bertemu.. mmg kami la hantu bergmbar.. bak kata prinsip kami " SELAGI BATERI KAMERA XABIH, KAMI XKAN BERHENTI!! " ^__^ mcm2 gaya kami buat.. yg jd jurukamera nye sape lg klo bukan boyzzzz!!! hehehe berikut adalah aksi-aksi kami.. konon nak jadi model... ahaks!!





buat masa ni, gmbr ni je la yg ain upload.. sbenarnya byk lg.. kihkihkih... smbil bergambar sedar xsedar kami dah berjalan satu round mengelilingi tasik .. hahaha..semput gak.. fuhh.. lama xjogging kan.. smbil kami menikmati keindahan tasik di waktu mlm, mata kami juga melihat beberapa pasang pasangan kekasih yg sendang bergurau senda duduk di kwsn gelap2 tuh.. hah, wat ape la agak nye... huhuuh...

setelah penat dan berpuas ati dgn aksi2 yg kami berikan (dah abih bateri akhirnya..hahah), kami pon bercadang utk blk... ain n ryna maybe akan wat plan lg utk mengadakan sesi fotoshoot lg tp di kawasan yg lain plak... (berangan nak jd model kitorg nih.. heee) so wat pembaca2 sume nanti kan gmbar2 kami ekk...

TQ for reading!!

luv u guys... mmuuaahhh!!!

2 kawan yg comment:

Fuzzy Rizal Aris said...

kat mana restoran wira tuh? kasi la sikit map...buleh g cuba...

~a Y i e N~ said...

ko masuk kat juara tom yam tuh, pastu ko terus jer.... sblm smpi ujung lorong ko tgh blah kiri ko restoren yg ade tanah lapang tuk parking... kat situ ade tulis NAM KAM..

dpt x? klo xdpt kang ajak aku skali.. bole mkn skali.. hehehe

Related Posts with Thumbnails