Subscribe

RSS Feed (xml)



Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Wednesday, March 25, 2009

Dunia Orang Bertunang...

Salam...

today punye topik ade kene mengena ngan dunia ayien... dunia yang ayien lalui nak hampir setahun gak arr.. dunia yg penuh dengan dugaan.. fuhh....
*
tanggal
1hb JUN 2008, ayien telah ditunangkan dengan jejaka pilihan ayien sendiri - SYED HASAN SYED KAMARUDDIN -
*
setelah hampir 3tahun hati kami dibuai dengan perasaan cinta, akhirnya kami membuat keputusan untuk mengikat tali pertunangan dengan harapan agar hubungan kami semakin rapat
*
Alhamdulillah, hubungan kami sampai sekarang masih kukuh begitu juga dengan hubungan kedua belah pihak... eventhough too many challenge we had facing everyday but dengan berbekalkan
kesetiaan, tolak ansur dan saling mempercayai menjadikan challenge itu sebagai 'tools' untuk kami semakin rapat dan sayang.. ceewaaaahhh...
*
ape yang ayien nak kongsi dengan semua readers (sama ada yg sudah bertunang, bakal bertunang dan tengah hangat bercinta...) ialah memang benar orang kata dunia pertunangan ni mmg banyak dugaan.. orang kata darah kita tgh manis.. sbb tu la islam xgalakkan kita bertunang lama2.. tp dalam kes ayien ni 'special' skit sbb tu hampir setahun ayien masih memegang title
"TUNANGAN ORANG" hehehehe....
*
masa bercinta dulu xde pon org yg minat kat ayien ni tp bile dah dpt gelaran
"TUNANGAN ORANG", ada je yg ada hati kat ayien ni.. ishk.. bukan nak perasan tp tu la hakikat bila orang tu sendiri meluahkan isi hati... haaaa... jeng..jeng.. ni salah satu dugaan yg ayien lalui.. so ni la masa nye ayien guna words 'KESETIAAN & KEJUJURAN'... heheheh... itu yang amat penting dlm sesuatu hubungan... i'm not telling that i'm perfect.. but this is the FACT.. many couples are strongly believe that the word of LOYALTY is the main factor how their relationship still maintain untill now.. cuba tanye balik parents kita skrg.. ape rahsia relation dorg kekal smpai sekarang?? ermmm...
*
gaduh merajuk is asam garam dlm dunia bercinta... tapi kita kene pandai handle la.. tu la word
TOLAK ANSUR main peranan... heheh.. bila partner jadi api, kita jangan la plak jadi api gak.. kang terbakar umah kita... bagi yang perempuan plak, merajuk and cemburu memang xdapat dipisahkan dalam hidup kita.. kita kan suka dibelai, dipujuk dan dipuji... terus terang ayien kata kan ayien memang yg jenis kuat cemburu and suka merajuk.. (xpercaya tanya la tunang kita.. ^_^) but i know my limit!! kene ingat... lelaki ada gak ego.. so majuk sket2 dah la.... bila dah dipujuk kene terus okey balik.. jangan lama2.. nanti partner bosan nak layan karenah kita..
Bagi sesiapa bakal bertunang.. u should remember, kita kene ingat bila sesuatu tali pertunang diikat, ia melibatkan kedua-dua buah keluarga.. dah xsama macam masa bercinta dulu.. kalau dulu gaduh sikit nak minta break... tapi bila dah bertunang, kata break tu kene pikir 2 3x. lebih kurang sama gak arr dengan perkataan
"CERAI" bila dah kahwin nnt. tp dalam dunia pertunangan ni kene beringat sedikit la bila nak mintak putus sbb ni melibatkan perasaan keluarga.. kalo ada masalah bawa la berbincang yer....

*
as i mentioned before, i'm not telling me and my fiance are perfect.. "NO"... ramai lagi pasangan di luar sana lebih lama lagi diorang nye relationship dari ayien.. I always remember
JODOH PERTEMUAN DI TANGAN ALLAH.. ayien dah usaha sekarang ayien redha and tawakal... kalo bole ayien nak hubungan ni akhir hingga ke anak cucu, cicit,piut.. hehehehe.. sume org dlm dunia mmg idamkan hubungan tu kan.. xpe sama2 kita berdoa agar relationship yg kita impikan akan menjadi kenyataan.. amin....
*
okey la... rasa nye sampai sini je kot ayien nak bercerita.. skrg nak tunjuk gambar plak...hehehe...

- its me in pink... hasil dari creativity my sis.. sib baik dia ada buka butik pengantin.. jimat sket budget.. bagi siapa yg berminat dgn hasil my sis ni bole la usha blog dia http://butikamysufya.blogspot/ (harga berpatutan beb... hehehe)


- ni la tunang ayien [SYED HASAN SYED KAMARUDDIN]..... contrast kan baju kami.. di mana ade bunga di situ la ade daun.. hikhikhik... =P

- time ni berdebar gila... macam nak tercabut je jantung.. kalah orang nak menikah.. time nikah nnt mcm mana la agaknye.. huhuhu



sampai di sini saja yea..

daaa....

muahh!!

luv ayien

6 kawan yg comment:

cIk pEnNa said...

udah boleh comment dah..
hihih
;)

~a Y i e N~ said...

mekacih cik penna di atas pertolongan mu... ngeee...

^fairyha^ said...

Ahah.. Kne bagi Ikram bace ni....

~a Y i e N~ said...

yup... ko print jer... then sruh dia baca.. hahaha.. ko dah nak bertunang ker?? alhmdulillah...

^fairyha^ said...

Oh tidak....
Kitorg belum ade perancangan lagi la. Huhu~
Saje nak suruh die bace. Heee~

Noorshella Che Nawi said...

hi...mmm..yup..btol..dnia bertunang mmg bnyk sgt dugaan nyer..im facing this situation now..ive been engaged for 4 months..too much obstacles i have faced during this period...but like u said...kesetiaan, kejujuran n tolak ansur tu kuncinya..i hope i can face it n b more strong in the future..mm..hope everything is going as we planned..btw,congratz for ur wedding

Related Posts with Thumbnails