Subscribe

RSS Feed (xml)



Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Monday, February 14, 2011

INTRODUCING!!!

Assalamualaikum....

uwaaa. udah lama enggak update ini blog... ada ke org nk baca lg ain punye entry?? huhu

maklum la bz ngan BABY...... yes! ain sudah ada baby!! ain selamat melahirkan putera sulong ain pada 9/10/10 jam 4.30am... klo dapat tggu lagi satu hari dah cantek dah IC dia (10-10-10) tp agak nye dia xsabar nak melihat dunia ni… weee~

so, skrg baby ain dah pon nak masuk 5bulan... kejap je kan masa berlalu... rasa nye baru update blog pasal ain kawen... hehehe...

putera sulung ain diberi nama SYED HARITH AMMAR BIN SYED HASAN... nama ni ni ain yg pilih... xde chan langsung pada mr hubby utk pilih.. huhu... so kami panggil hero kami ni HARITH .. dah lama ain rancang nak letak nama harith.. tiap2 mlm discuss ngan mr hubby pasal nama anak… ngee~ HARITH sbb ikut huruf depan nama mr hubby "HASAN".... klo tidak, nak namakan SYED HARITH ajer... tp mr hubby kata tambah la lagi satu nama kt belakang tuh... pendek sgt kata nyer... so laju jer ain pilih AMMAR sbb nak ikut huruf depan nama "AIN".. nak jugakk!!!! ngeee~

maksud nama mengikut ISLAM

SYED – ikut keturunan mr hubby

HARITH – yg kuat berusaha

AMMAR- yg memakmurkan, yg kuat iman, yg lemah lembut percakapan, nama sahabat

Pengalaman masa delivered ari tuh kan, smpai skrg ain bole dapat rasakan…. Masya Allah, betapa hebat sungguh ujian yg diberikan oleh ALLAH s.w.t terhadap golongan hawa untuk menambahkan lagi umat MOHAMMAD…… dan ujian itu jugak la diangkat tinggi martabat di sisiNYA… alhmdulillah…kerana ain diberi peluang itu merasakan betapa hebatnya kuasa ILLAHI…..


Selama hampir 2jam setengah ain kat labor room.. berhempas pulas menahan kesakitan yg org panggil “contraction”…. Dlm fikiran ni, ain berserah saja pada tuhan. Teringat pengorbanan mak ain masa beliau melahirkan ain… “YA ALLAH betapa besar nya dosa ku terhadap ibu ku yg bertarung nyawa melahirkan aku” teramat sangat SAKIT!!! Ain ni bukan yg jenis tahan sakit.. menangis?? Dah xde air mata dah nk nangis… huhu

Mr hubby pon ada dalam labor room… duduk setia menemani ain… abih merah2 tgn beliau ain genggam… mintak ampun berkali2 dgn beliau (nk mudahkan bersalin la kata kan) tanpa henti mr hubby bg kata2 smgt.. diusap2 kepala ain nih… waaahh rasa mcm dlm drama jer…. Hahhaa…=P


Akhirnya, selama 10bulan 1 hari baby ade dlm rahim nih, maka keluar la dia dengan cukup sifat.. ALHAMDULILLAH syukur yg teramat2…


Bila kali pertama ain dengar suara harith kan, rasa mcm xpercaya je.. “anak aku kah itu??” then bile nurse tu tunjukkan depan mata ain, iye itu la anak yg aku kandungkan selama 10bulan…. Yg selalu main bola dlm rahim ain ni… huhu…


Satu lagi saat yg ain xbole lupa kan dan hampir gugur air mata nih, bila mr hubby mengazankan harith… aduhhhh…. Terharu sungguh… smpaikan ain lupakan seketika bila “dijahit” oleh nurse.. huhu ain dijahit hidup2 wooo.. bole nmpak lg jarum and benang.. huhu….


Kini harith dah nak masuk 5 bulan dan beliau sgt active dan bijak…. Ain kini bergelar mommy dan lepas ni entry ain akan bertukar corak dgn menggelarkan diri ain adalah MOMMY….. so tggu la next entry k!


permata hati mommy ~SYED HARITH AMMAR~



2 kawan yg comment:

Muthu Kumar Veerapen said...

Aww! I like this entry very much =)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Related Posts with Thumbnails